21% dintre profesori predau, cel puţin, două discipline şcolare în care nu sunt specializaţi

Embed:

21 la sută dintre profesori predau, cel puţin, două discipline şcolare în care nu sunt specializaţi. Sunt datele ministrului Educaţiei, Maia Sandu, care a făcut referire la Recensământul şcolar. Ea a mai subliniat că în această situaţie se află în special instituţiile de învăţământ din mediul rural.

"Avem un număr de profesori care predau o mulţime de discipline, până la şapte discipline. De ce se întâmplă, s-a discutat deja, sectorul este neatractiv din anumite motive, salariile sunt mici, condiţiile nu sunt bune, nu avem un sistem bun de promovare în carieră", a menţionat Sandu.

Un asemenea exemplu din multe altele, este şcoala din satul Roşietici, Floreşti, unde potrivit directorului şcolii, un singur profesor predă: educaţia tehnologică, fizica şi matematica.

Potrivit hotărârii Guvernului cu privire la pregătirea instituţiilor de învăţământ pentru anul de studii 2013-2014, în ţară este nevoie de peste 1000 de profesori. Şi asta în condiţiile în care, în acest an, de pe băncile universităţilor au ieşit peste 2.000 de tineri specialişti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu