2016, promiţător pentru saloanele auto din Moldova. Ce modele de maşini vor apărea în curând pe piaţă

Embed:

Reprezentanţii saloanelor auto din Moldova se pregătesc de lansarea celor mai aşteptate modele de maşini din 2016. Ei le promit clienţilor o gamă largă de automobile, de la maşini de teren, până la decapotabile. 

Producătorul auto Hyundai, care în 2015 s-a plasat în topul celor mai vândute maşini în ţara noastră, va aduce în curând cinci modele noi.

''Elantra merge în clasa C, va fi un sedan cu motorizări în 1,6 și 2,0, modelul Creta care va ajunge la noi pe la mijlocul anului 2016. În doar o lună vom primi noul Grand Santa Fe cu multe alte opțiuni noi de tehnologie avansată', a spus Rodica Galiţ, reprezentant dealer auto.

Pe piaţă va apărea şi modelul Astra K al constructorului german Opel.

"Începând de la faruri cu iluminare de matrice inovații nu atât în plan tehnologic general cât pentru clasa dată de mașini o să fie instalate un șir de opțiuni pentru clasa de lux, începând cu scaun cu masaj și terminând cu suspensie sport extra serie", declară Igor Istratuc, manager superior al unui salon auto. 

Amatorii maşinilor de teren vor putea alege între Mitsubishi Pajero Sport şi Honda HR-V. De asemenea, în saloanele auto va fi prezent noul pick-up Mitsubishi L 200. Importatorii spun că astfel de autoturisme devin tot mai populare în Moldova.

''Este vorba despre un picap de care foarte multă lume întreabă și care foarte multă lume îl așteaptă, este un model foarte popular succesorul lui a fost foarte popular în Moldova și spre primăvară sperăm că el va apărea la noi în show room", susţine Cristina Postică, managerul unui salon auto. 

Modele MINI Cabrio și MINI Clubman îşi vor aştepta, de asemenea, cumpărătorii.

''Noul Clubman va avea foarte multe dotări. Spre exemplu va avea o transmisie step tronic cu 8 trepte, deschiderea ușilor din spate de la port bagaj cu o simplă mișcare a piciorului și multe alte dotări speciale care le veți afla pe parcurs'', a mai specificat Cristina.

După o scădere cu 30% a vânzărilor de mașini noi în 2015, experții nu se grăbesc să aprecieze evoluţia pieţei auto.

''Importatorii auto le dictează dealerilor anumite reguli. Ei vor fi nevoiţi să aducă toate maşinile. Stocurile vor creşte, însă automobilele mai puţin solicitate nu vor fi vândute'', a spus expertul auto Vasile Iaroţchi. 

În 2015, importatorii auto au livrat în Moldova peste 3.000 de maşini noi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu