2.000 de familii și-au realizat visul de a avea propria locuință, în cadrul programului PRIMA CASĂ

Embed:

Tot mai mulți oameni aleg să aplice la programul guvernamental Prima Casă. De la lansare și până în prezent, 2.000 de familii și tineri necăsătoriți și-au realizat visul de a avea propria locuință. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, suma totală a garanțiilor active oferite de stat este de aproape jumătate de miliard de lei, iar suma totală a creditelor acordate de către bănci este de un miliard de lei.

Potrivit statisticii, din 2.000 de beneficiari, 1.450 sunt familii tinere, iar 550 sunt tineri necăsătoriți. 1.873 de locuințe au fost cumpărate în localitățile urbane, iar 127, în localitățile rurale.

Guvernul se pregătește și de lansarea programului Prima Casă 4, destinat persoanelor angajate în sectorul privat. Compensaţiile vor fi oferite în funcţie de mărimea salariului.

În prezent, statul acoperă până la 50% din valoarea creditului pentru angajații în cadrul instituțiilor bugetare, conform pachetului Prima Casă 2. De aceste facilități au beneficiat, până în prezent, 260 de persoane.

De asemenea, conform pachetului Prima Casa 3, familiile cu copii beneficiază de suport la procurarea primei case. Statul achita 10% din prețul locuinței pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii.

Pentru cei care au 4 și mai mulți copii, Guvernul achită toată suma, familia plătind doar dobânzile. Până acum au fost achitate compensații pentru peste 520 de familii cu copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu