200 de studenți STRĂINI de la Universitatea de Medicină din Chișinău pot fi expulzați din țara noastră

Embed:

Aproape 200 de tineri din Israel, studenţi la medicină, riscă să fie trimiși acasă. O eventuală expulzare masivă este motivată prin faptul că aceștia ar fi obținut permise de ședere pentru țara noastră în baza unor acte false, a declarat pentru Canal2 procurorul pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Vasile Golban. 

Dacă expertiza va confirma că studenţii au ajuns în Moldova în baza unor acte false, ei vor primi interdicţie de a intra în ţara noastră pe un termen de până la cinci ani.

"Persoanele ce au beneficiat de serviciile acuzaţilor sunt studenţi la medicină, respectiv 'Nicolae Testimiţeanu'. Vom sesiza autorităţile competente, respectiv, ultimele, mă refer, la permise pot fi anulate şi respectiv odată cu anularea permiselor de şedere urmează să părăsească teritoriul Republicii Moldova", a declarat Golban.

Schema de falsificare a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2014- 2016 de cei trei cetățeni ai Israelului, la fel, studenţi la medicină. Străinii au fost reţinuţi în data de şapte iunie şi arestaţi, ulterior, pentru migraţie ilegală. Avocații au atacat la Curtea de Apel măsura de arest preventivă dictată pe numele acestora, magistrații, însă au menținut decizia primei instanţe.

Procurorii susţin că învinuiţii ar fi falsificat un set de acte, între care apostile, traduceri. Dar şi caziere juridice, și diplome de studii, necesare pentru admiterea la facultate despre care se credea că erau perfectate de autoritățile din Israel. Pentru astfel de servicii, beneficiarii plăteau până la 5 500 de euro. Membrii grupului riscă până la şapte ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu