200 de piloţi de avioane din China şi-au falsificat CV-urile, potrivit unor informaţii apărute în presă

Embed:

Oficialii chinezi au lansat o anchetă, după ce în presă au apărut informaţii conform cărora, peste 200 de piloţi de avioane şi-au falsificat CV-urile. Investigaţia vine la mai puţin de două săptămâni după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit în nordul Chinei şi a provocat moartea a 42 de persoane.

Potrivit unui raport publicat pe un site guvernamental, în CV-urile falsificate, piloţii au modificat numărul de ore de zbor efectuate. Cel puţin jumătate dintre piloţii suspectaţi de falsificarea CV-urilor lucrează pentru compania Henan Airlines. Autorităţile din Henan au ordonat companiei să-şi schimbe numele, pentru a nu afecta în vreun fel imaginea acestei provincii centrale a Chinei.

Pe 24 august, un avion fabricat de o companie braziliană şi care aparţinea companiei Henan Airlines s-a prabusit în China, după ce pilotul a ratat pista de aterizare, şi a adus astfel în discuţie posibilitatea unei erori de pilotaj. Din cele aproape o sută de persoane aflate la bord 54 au supravietuit în mod miraculos.

loading...

Lasă un comentariu