200 de activişti şi refugiaţi nord-coreeni au lansat astăzi, spre Coreea de Nord, 10 baloane cu mesaje "de libertate şi adevăr"

Embed:

Aproape 200 de activişti şi refugiaţi nord-coreeni au participat astăzi la lansarea a 10 baloane purtate de vânt şi pline cu ceea ce ei numesc mesaje de "adevăr şi libertate". Evenimentul s-a produs la linia de demarcare între cele două state aflate în stare de beligeranţă în urma războiului coreean din 1950-1953.

Încă din 2003, ONG-uri care militează pentru protecţia libertăţilor fundamentale şi respectarea drepturilor omului în Coreea de Nord, lansează cu regularitate baloane ce conţin pliante cu mesaje privind libertatea călcată în picioare de regimul militar.

De asemenea, mesajele denunţă planurile dictaturii, prezintă starea de sănătate a liderului ei şi descriu simpatiile oamenilor din Sudul peninsulei pentru "fraţii lor din Nord".

La început, regimul nord-corean nu reacţiona. În octombrie anul trecut, însă a ameninţat cu suspendarea curselor feroviare între cele două Corei, dacă "politica de confruntare" nu va înceta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu