20 de studenţi străini învaţă de la specialiştii moldoveni cum să prelucreze corect lemnul

Embed:

Pe teritoriul Universităţii Tehnice vor apăre patru bănci multifuncționale. Acestea sunt construite de 20 de studenţi străini care participă, în aceste zile, la un curs de vară, organizat în Republica Moldova.

Iniţial, participanţii au fost instruiţi de profesorii de la UTM cum să prelucreze corect lemnul. Ulterior, tinerii au format patru echipe şi împreună au realizat cele mai inedite proiecte pentru construcţia băncilor multifuncționale.

"Noi facem o bancă în forma literei U, aşa încât toată lumea care stă pe scaun să-i fie comod să se vadă şi să aibă şi un loc unde să pună unele obiecte personale", a declarat Javier Crespo, student din Spania.

"Aceasta este banca pe care noi o facem. Va fi o structură simplă. Vom construi folosind toate materialele cât mai eficient şi vom avea un produs interesant", a spus Pavlos Kalifommatatos, student din Grecia.

Şi fetele participante se implică activ şi şi-au împărţit lucrul în mod egal cu băieţii.

"Este o activitate de grup şi ştiu că e greu să ne organizăm, dar în realitate este foarte bine, cred că este chiar excelent", a spus Zhang Yuje, studentă din China.

Iar pentru Reka Tabak din Ungaria cursurile sunt şi un bun prilej de a cunoaşte tradiţiile noastre:

"Eu am venit aici pentru că eram curioasă să aflu mai multe despre Moldova, pentru că niciodată nu am mai fost aici. Mie îmi place foarte mult, e frumos."

Lecţiile practice sunt susţinute de Organizaţia studenţească BEST Chișinău din cadrul UTM.

"Avem multe companii din domeniul construcţiilor, dar nu dezvoltăm studenţii noştri sau europenii în acest sens. Şi am venit cu o idee foarte bună să organizăm ceva frumos cu lemnul şi iată aşa s-a născut ideea", a declarat Alexei Şerşun, preşedintele organizaţiei Best Chişinău.

Participanţii trebuie să finalizeze construcţia scaunelor până la sfârşitul acestei săptămâni, după care vor fi instalate pe teritoriul Universităţii Tehnice.

"O idee este să aibă mai multe funcțiuni, nu doar pentru a te aşeza, dar să fie şi o masă unde poţi servi ceva, să fie loc unde poţi parca o bicicletă", a spus Cristian Iaconi, organizator.

Cursurile sunt organizate în Moldova pentru a 11-a oară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu