20 de ani de la moartea prințesei Diana. Amintirile emoționante a prinților William și Harry despre mama lor

Prințul William și prințul Harry au povestit despre modul „distractiv” în care petreceau timpul cu mama lor, prințesa Diana, într-un documentar realizat de postul de televiziune britanic ITV, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la moartea acesteia, scrie libertatea.ro.

Într-un documentarul ITV prinții au spus că Diana a înțeles "viața reală în afara zidurilor palatului” și i-a încurajat să fie „obraznici”. Cei doi au povestit și despre cât de mult regret faptul că ultima conversație cu mama lor a fost un scurt apel telefonic în ziua în care a murit.

 Harry și William vorbesc despre cum amintirile lor din copilărie despre mama au stat alături de imaginea și influența sa globală, ca militant pentru victimele fără adăpost, victimele SIDA și interzicerea minelor.

Printesa Diana a fost ucisă într-un accident de mașină la Paris, la 31 august 1997, când prințul William avea 15 ani, iar prințul Harry era de 12 ani. Prințul William a spus că dorește ca „moștenirea ei să trăiască prin munca noastră și simțim că este o modalitate adecvată de a face asta”.

Reamintind simțul umorului prințesei Diana, prințul Harry, care a mărturisit că a vrut să fie scos din linia succesorală la tron, a spus: „Mama noastră a fost un copil total. Când toată lumea îmi cere să le dau un exemplu despre cât de distractivă a fost tot ceea ce pot auzi este râsul ei în capul meu”. El a adăugat: "Unul dintre motto-urile ei pentru mine a fost: ‘poți fi cât de obraznic vrei tu, doar să nu te prindă’. Ea a fost una dintre cele mai neastâmpărați părinți. Venea și ne va urmărea când jucăm fotbal și ne ascunea dulciuri în șosete”.

Ducele de Cambridge a spus că mama sa era „foarte informală și se bucura cu adevărat de râs și distracție”. „Eram la școală și primeam câte o scrisoare de la ea. De obicei găsea câte o felicitare foarte rușinoasă, amuzantă, și înauntru scria niște lucruri foarte frumoase. Nu îndrăzneam să o deschid în timpul orei de teamă că unul dintre profesori sau altcineva din clasă ar fi văzut-o”, povestește William.

De asemenea, el a povestit o amintire foarte amuzată de când a venit acasă de la școală și a descoperit că mama sa le invitase în vizită la Palatul Kensington pe supermodelele Cindy Crawford, Christy Turlington și Naomi Campbell.

"Eram un băiat de 12 sau 13 ani care avea postere cu ele pe pereți. Când le-am văzut m-am făcut tot roșu, nu știam ce să spun și cred că m-am împiedecat când încercam să urc scările. Eram complet înspăimântat”, a declarat el pentru documentarul de luni, ”Diana, Mama noastră: Viața și moștenirea ei”.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu