1.900 de copii din familii sărace vor primi haine şi rechizite cumpărate din banii donaţi de poliţişti

Embed:

1.900 de copii din familii sărace vor primi haine și rechizite. Acest lucru va fi posibil datorită donațiilor făcute de mai mulți polițiști, deputați și președinți de raion în cadrul campaniei Copil școlarizat - copil protejat. Aceasta a fost lansată de IGP împreună cu Mitropolia Moldovei și câteva ONG-uri.

În cadrul acțiunii, polițiștii și oficialii au oferit o parte din salariu.

Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al IGP, a donat o jumătate din leafa sa. El a declarat că acești copii trebuie ajutați, deoarece ei sunt viitorul nostru.

"Vor deveni buni polițiști, buni jurnaliști, buni brutari, buni medici, primari dacă doriți sau alte profesii care vor aduce la prosperarea Republicii Moldova", a spus Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al IGP. 

"Deja fiecare după putința lui, fie cu o jumătate de salariu, fie cu ceva mai puțin. Important e să contribuim cu ceea ce putem, iar in așa fel vom putea realiza obiectivul acestui proiect", a spus Ion Ţurcanu, șef de direcție din cadrul IGP.

Angajaţii direcției Securitate Publică a IGP au hotărât să doneze elevilor banii lor pentru masă.

"Am decis toți împreuna să donăm banii de masă pentru o zi. O zi vom fi la dietă, dar vom veni cu acest suport pentru că orice suport contează", a spus Daniel Mazepa, șeful Direcției Securitate Publică.

Acţiunii s-a alăturat şi deputatul PDM Valentina Buliga, iar președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a dăruit jumătate din salariu.

"Chiar dacă în raionul Rezina nu avem astăzi copii cu abandon școlar, acesta nu m-a făcut ca să nu fiu alături de această campanie. Prin exemplul meu sunt sigură că și ceilalți colegi de ai mei din raionul Rezina îmi vor fi alături", a spus Eleonora Graur, președintele raionului Rezina.

Campania Copil școlarizat - copil protejat va dura până în data de întâi septembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu