19 rusoaice, condamnate la închisoare pe viaţă în Irak, după ce au fost acuzate că au legături cu gruparea teroristă Statul Islamic

19 rusoaice au fost condamnate la închisoare pe viaţă în Irak, după ce au fost acuzate că au legături cu gruparea teroristă Statul Islamic. Aceeaşi sentinţă au primit şase femei din Azerbaijan şi patru din Tadjikistan. 

Majoritatea dintre ele au venit la şedinţa de judecată din Bagdad cu copiii lor. Presa străină scrie că rusoaicele au făcut declaraţii în faţa judecătorilor cu ajutorul unui traducător.

Majoritatea dintre ele au spus că au fost aduse cu forţa în Irak. Autorităţile din Moscova a declarat că a luat legătura cu cele din Bagdad pentru a afla mai multe detalii despre aceste cazuri. Experţii internaţionali estimează că în închisorile irakiene se află aproximativ 20 de mii de oameni suspecţi de legături cu ISIS.

Peste 300 dintre ei au fost condamnaţi pe viaţă. În luna decembrie a anului trecut, Bagdadul a declarat că niciun oraş nu se mai află sub controlul teroriştilor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu