170 de kilograme DE COCAINĂ pluteau pe Marea Neagră, în apropiere de frontiera cu România

Şase pachete cu 170 kg de cocaină de puritate ridicată au fost găsite plutind pe Marea Neagră, în apropierea localităţii Şabla, nu departe de frontiera cu România, a anunțat ministrul de interne bulgar, Mladen Marinov, scrie libertatea.ro. 

Cocaina se afla într-o vestă de salvare şi era învelită în ambalaj rezistent la apă. Potrivit ministrului Marinov, cel mai probabil este vorba despre un caz de predare de droguri pe mare, scrie Agerpres. Autorităţile române şi bulgare lucrează la acest caz din data de 5 aprilie. O mare cantitate de cocaină a fost descoperită şi pe litoralul românesc.

Autorităţile au intensificat supravegherea în zona Şabla. Pachetele conţineau coduri şi înscrisuri, a mai declarat Mladen Marinov. Prim-ministrul Boiko Borisov a declarat că, acum două zile, inspectorii vamali bulgari au interceptat peste o tonă de marijuana. Şeful guvernului a mai afirmat că, în ultimii doi ani, la frontierele ţării au fost confiscate cantităţi record de droguri.

În România, DIICOT a anunțat, la începutul săptămânii, că peste 150 de kilograme de droguri au fost găsite în trei zile pe litoralul românesc. Pe unele pachete erau scrise alte nume codate, precum Cartier.

Poliția a transmis cetățenilor să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare, de peste 90 la sută, extrem de periculoasă pentru viaţa oamenilor.

Pe 22 martie, o barcă răsturnată în care se afla aproape o tonă de droguri a fost găsită în zona localităţii Sfântu Gheorghe din Tulcea.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu