167 de vehicule Tesla Model S se vor transforma în taxiurile aeroportului din Amsterdam (FOTO)

Electromobilele devin din ce în ce mai populare în Europa, iar o atenţie sporită o are Tesla Model S, chiar dacă are un preţ estimat la aproximativ 75.000 de euro, modelul reușește să cucerească tot mai mulți cumpărători, scrie autostrada.md.

Pe 16 octombrie compania Tesla a publicat o imagine cu foarte multe exemplare Model S însoțită de un mesaj în care se spune că aeroportul Schiphol din Amsterdam a cumpărat 167 de unități pentru a le utiliza în calitate de taxiuri.

Numărul mare de vehicule le va permite celor care le-au cumpărat să nu le folosească pe toate concomitent. Altfel spus, în timp ce unele exemplare vor transporta pasagerii, altele se vor afla la stațiile de alimentare, acest proces fiind într-o continuă mișcare.

Cât despre transportarea pasagerilor, Tesla Model S are nu doar suficientă putere (310 kW (420 de cai putere) și 600 de Nm) și un parcurs estimat la aproximativ 480-500 de km la o singură alimentare a acumulatoarelor, ci și o caroserie de tip hatchback care ascunde în spate un portbagaj spațios în care pot fi încărcate câteva sute de kg de bagaje sau instalate două scaune speciale pentru transportarea a doi copii.

Ceva mai mult de 12 milioane de euro sunt investițiile financiare făcute de oficialii aeroportului Schiphol din Amsterdam în flota de 167 de electrovehicule Tesla Model S vopsite în negru sau alb. Astfel, una dintre cele mai moderne capitale din Europa va fi nu doar mai curată (datorită lipsei de emisii de CO2 din partea Teslelor), ci și primul oraș din lume care folosește un număr atât de mare de vehicule Tesla Model S pe post de taxiuri.

Cine dorește să călătorească cu cel mai puternic electromobil de serie din lume, are acum ocazia să o facă plătind doar câțiva euro. Ce-i drept, cei care nu locuiesc în Amsterdam vor trebui să achite și prețul biletelor pentru turul-returul în capitala Țării Lalelelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu