160 de oameni fără bani şi fără case! O companie de construcţii tărăgănează darea în exploatare a unui bloc din Ciocana

Embed:

Visau să se mute cât mai curând la casa lor, dar dorinţa arzătoare le este amânată deja de patru ani. Mai mulţi locuitori ai Capitalei spun că sunt duşi de nas de o companie de construcţii care tărăgănează darea în exploatare a unor blocuri din sectorul Ciocana. 

Această femeie a investit mii de euro, în speranţa că se va muta la casă nouă. Ea a a încheiat un contract cu o companie de construcţii care urma să ridice în trei ani un bloc de locuinţe pe strada Mihail Sadoveanu. Femeia spune că, din cauza tergiversării lucrărilor, darea în exploatare a fost amânată de câteva ori.

"Timp de 2 luni a fost instalat pavajul şi tot nu e până la capăt. Vedem câte doi trei muncitor pe şantier, nu mai mult. Atât. Am investit banii noştri, şi acuma trebuie să fugim din urma lor".

Într-o situaţie similară sunt încă aproximativ 160 de oameni care au investit în construcţia acestui bloc.

"Doi ani nu s-a muncit deloc aici. Acum se munceşte.. Nu au bani, nu au bani, că banii voştri toţi au intrat în casă".

"Geamurile nu sunt puse, pervazurile nu sunt puse. Aici trebuie să fie patru terenuri de joacă pt copii, îs doar două, trebuie să fie parcări subterane, nu sunt defel".

La patru ani după expirarea termenului limită de finalizare a lucrărilor, blocul este gata în proporţie de aproximativ 80 la sută. Oamenii însă sunt dezamăgiţi de calitatea lucrărilor.

"Iată uitaţi-vă şi la chituierile estea, îs foarte distruse. Chiar şi pe scări să vedeţi, este foarte oribil, foarte mare mizerie. Nu se execută aşa lucrările în ţara noastră".

Administratorul companiei de construcţii a venit la discuţii cu oamenii indignaţi. În momentul când i-am cerut explicaţii, bărbatul a luat-o la fugă.

"În cazul în care, investitorii sau locatarii se consideră că sunt amăgiţi sau duşi în eroare prin abuz de încredere, atunci ei sunt în drept să depună o plângere penală la CNA, deoarece aceste categorii de cauze tin de CNA", a declarat jurista Arina Ţurcanu.

Oamenii spun că vor da firma în judecată, dacă blocul nu va fi dat în exploatare până în data de 1 iulie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu