16 militari de rang înalt, arestaţi la comanda lui Erdogan

Autorităţile din Turcia au ordonat arestarea a 16 militari de rang înalt, dintre care şapte colonei şi nouă locotenenţi colonei, fiind suspectaţi că ar avea legătură cu clericul Fethullah Gulen şi cu tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters, citat de mediafax.ro

Investigaţia, desfăşurată în special în capitala Ankara, dar şi în alte nouă pronvicii, ancheta ofiţerii din forţele turce de jandarmerie, care menţineau securitatea în zonele rurale.

Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgenţă după evenimentele din 15 iulie 2016, iar peste 50.000 de persoane au fost arestate, printre care militare şi civili. Guvernul turc susţine că lovitura eşuată de stat a fost coordonată de clericul musulman Fethullah Gulen, însă acesta neagă orice acuzaţie.

Mai mult de atât, 150.000 de funcţionari publici, profesori şi militari au fost suspendaţi din funcţie. Acţiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene şi organizaţii pentru drepturile omului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu