16 localităţi sunt deconectate de la reţelele de curent electric

(UPDATE 16.05) 16 localităţi din cinci raioane ale ţării nu au curent electric. Este vorba despre raioanele Hânceşti, Cahul, Basarabeasca, Taraclia şi Cantemir.

(13.21) Nouă localităţi din şase raioane ale ţării sunt deconectate de la reţelele de energie electrică, informează Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţilor Excepţionale. Totodată, 15 camioane sunt blocate intenţionat în Vama Tudora, pentru a permite curăţarea carosabilului.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, până la ora 12.00, în ţară nu sunt drumuri naţionale şi locale blocate. De asemenea, nu au fost înregistrate solicitări din partea cetăţenilor. 20 de angajaţi monitorizează informaţiile raportate din teritoriu, pentru a interveni în caz de urgenţă.

Salvatorii îi sfătuiesc pe şoferii care pornesc la drum lung pe timp de iarnă să se asigure că maşina este într-o stare tehnică perfectă, echipată corespunzător, dar şi сă au destul combustibil. Şi asta deoarece riscul de a rămâne izolaţi în troiene este mare.  

"Trebuie să fiţi imbrăcaţi în haine groase, care să păstreze caldura. Bateria telefonului mobil să fie încărcată, pentru a putea apela în caz de urgenţă la 901. De asemenea, pneurile să fie echipate cu lanţuri şi să aveţi lopeţi şi nisip. Daca vi s-a blocat maşina, puteţi să o lăsaţi şi să plecaţi la cele mai apropiate case sau hoteluri. Dacă sunt mai multe persoane în maşină şi este noapte, încercaţi să dormiţi pe rând. Nu vă porniţi la drum cu copii, persoane în etate sau femei gravide", a spus ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

Publika.md aminteşte că meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori pentru centrul şi, parţial, pentru nordul ţării. Avertizarea este valabilă până la sfârşitul zilei, iar în restul ţării se menţine codul galben.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu