150 de platforme moderne pentru deşeuri vor apărea în Capitală

Embed:

Încă 150 de platforme moderne pentru colectarea deşeurilor vor apărea în Capitală până la sfârşitul anului. Proiectul început de municipalitate în 2016 a fost relansat după o pauză de aproape jumătate de an.

Printre cei care se bucură că au pubele noi în curte sunt şi locatarii mai multor blocuri de pe strada Vasile Lupu 85:

"Câinii împrăştiau gunoiul, peste tot zburau numai pungi. Uneori ajungeau lângă casa noastră. Este foarte bine acum, mulţumim frumos."

"Sunt oameni diferiţi, de asta poate să fie o problemă că nu înţeleg şi să păstreze, e foarte urât când oamenii nu înţeleg asta.desigur că e bine, cum a fost mai înainte era urât."

Până la sfârşitul lunii, astfel de platforme vor fi amenajate la alte 35 de adrese.

"Lucrul merge în trei proceduri. Întâi se instalează platforma. Ce ţine de pavaj, apoi se montează carcasa metalică. Este fixat într-un metraj fix, să nu fie spaţiu pentru deşeuri de construcţie, deşeuri suplimentare care nu trebuie loc pentru ele sau boschetari şi aşa mai departe", a declarat Stanislav Roşcovan, manager companie de instalare a platformelor. 

Autorităţile locale promit să amenajeze în perioada următoare şi 10 platforme subterane pentru colectarea deşeurilor menajere.

"Vor fi platforme, după părerea mea instalate în centrul Chişinăului pentru a evita contactul vizual cu acestea, avem multi oaspeţi, dar pentru asta avem nevoie să ajustăm tehnica care este la autosalubritate pentru ca maşinile să poată deservi aceste platforme subterane", a spus Ion Bordiumov, şef direcţia locativ-comunală.

Proiectul reprezintă un parteneriat al Primăriei cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi presupune amenajarea a 518 platforme noi. Costul acestuia este de 27 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu