150 de absolvenţi au fost eliberaţi de la unele examene de BAC VEZI DE CE

Embed:

Aproape 150 de absolvenţi din Moldova au astăzi mai puţine emoţii legate de examenele de BAC. Asta deoarece ei au deja un loc asigurat într-o universitate din ţară sau de peste hotare şi nu vor fi nevoiţi să se prezinte la unele examene. Este vorba despre câştigatorii olimpiadelor naţionale şi internaţionale.

Gheorghe Pupazan a obţinut, în 3 ani de liceu, 12 medalii la diferite olimpiade naţionale şi internaţionale. Indiferent de rezultatul examenelor de bacalaureat, 10 din cele mai prestigioase universităţi din lume l-au acceptat deja ca student. Tânărul a ales, însă, Universitatea americană de economie cu sediul în Bulgaria.

Toţi cei aproximativ 150 de elevi din Moldova care au înregistrat performanţe deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale au primit invitaţii de la mai multe universităţi din lume. Deşi pentru ei sunt deschise uşile tuturor universităţilor din ţară, ei sunt tentaţi, totuşi, să facă studii peste hotare.

Ministerul Educaţiei spune că, anul trecut, au plecat la studii universitare peste hotare 650 de absolvenţi. Ministerul însă nu dispune de date despre soarta lor de mai departe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu