15 oameni au murit, iar peste 150 au fost răniţi în urma unor noi raiduri din Aleppo

Embed:

Civilii devin tot mai des victime ale atacurilor din Siria. Fie că este vorba despre bombardamente lansate de coaliţia internaţională, rebelii sirieni sau armata guvernamentală şi Rusia, oameni nevinovaţi îşi pierd viaţa zilnic.

Doar în ultimele 24 de ore, 15 persoane au murit, iar peste 150 au fost rănite în urma unor noi raiduri lansate în oraşul Aleppo.

În aceste condiţii, tot mai mulţi sirieni fug din calea războiului şi depun eforturi disperate să ajungă în Europa.

Autorităţile de la Damasc susţin că majoritatea victimelor din Aleppo sunt civili. Nu se cunoaşte, deocamdată, cine a lansat bombardamentele, însă Moscova îi acuză pe rebeli.

După ce violenţele au pus stăpânire pe oraşele siriene, milioane de civili au ales să fugă din ţară pentru a-şi salva vieţile.

În ultimii ani, împreună cu cetăţenii altor ţări afectate de războaie, sirienii au invadat statele din blocul comunitar, iar acest val de refugiați pare a fi fără margini.

În numele toleranței s-au deschis porțile pentru valuri de imigranți.

Ajunși în țările europene, mulți dintre ei au refuzat să accepte tradiţiile gazdelor, ceea ce a dus la neînţelegeri, care uneori au degenerat în violenţe.

Unii refugiaţi au ajuns la închisoare pentru furturi, atacuri violente asupra europenilor şi pentru violuri. Ca să oprească fluxul de imigranţi ilegali, mai multe ţări, printre care Ungaria, Austria, Slovenia şi Norvegia şi-au ridicat la frontiere garduri din sârmă ghimpată.

De asemenea, Uniunea Europeană a decis să implice şi Turcia.

Conform înţelegerii, orice refugiat care trece ilegal din Turcia în Uniunea Europeană va fi întors din drum.

Iar pentru fiecare sirian returnat Turciei, un altul va fi relocat din această ţară în statele UE.

Pentru faptul că le taie calea refugiaților spre Occident, Ankara trebuie să primească şase miliarde de euro.

Potrivit celui mai recent raport ONU, de la începutul anului 2015, peste 1,2 milioane de imigranţi au ajuns în Uniunea Europeană.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu