15 mii de sticle de vin premium din Moldova, în valoare de 60 de mii de dolari, au ajuns înghețate în China (FOTO)

Embed:
Un container cu 15 mii de sticle de vin premium din Moldova, în valoare de 60 de mii de dolari, a ajuns înghețat în Beijing. Totul s-a întâmplat din cauza unei erori la transportare în refrigerator. Temperatura trebuia să fie setată la plus 12 grade Celsius, însă sticlele au ajuns înghețate la o temperatură de tocmai minus 17 grade. Vina îi aparţine transportatorului, spun producătorii moldoveni şi importatorul chinez.

"Când au deschis toţi împreună au constat că vinurile de fapt sunt îngheţate, ceea ce reprezintă o daună totală. Deja ştim că poate fi vorba despre o eroare tehnică sau umană. Acum juridic în mare parte problema este între importator şi transportator", a declarat Ion Luca, producător de vinuri. 

Importatorul chinez a postat pe Facebook mai multe poze cu sticlele îngheţate. Bărbatul a scris că regretă foarte mult că în acest an vinul moldovenesc nu va ajunge pe mesele chinezilor.

Chiar dacă cei producători moldoveni care au vândut sticlele nu sunt afectaţi material, ei spun că este o lovitură serioasă de imagine.

"Dăunează tuturor eforturilor noastre de a promova vinurile noastre în China. Acum sfarsit de vara, luna august importatorul nostru a rămas cu foarte puţine stocuri. Pe 9 septembrie este o dată când în China se vinde vin cât în toată luna ianuarie, februarie şi martie împreună. Pentrui noi această situaţie înseamnă că pierdem tot acest sezon foarte important de vânzări", a menționat Ion Luca, producător de vinuri. 

Această livrare trebuia să fie una specială. Multe dintre vinurile moldoveneşti erau premiate la concursurile internaţionale cu medalii de aur. Mai mult, erau şi vinuri cu etichetă personalizată, comandate de o pereche de miri pentru o nuntă în Bali.
Pe aceeaşi temă