15 formaţiuni politice în 38 de centimetri. TOTUL despre cele patru BULETINE DE VOT pentru alegerile parlamentare din 24 februarie

Embed:

15 formaţiuni politice vor încăpea în 38 de centimetri. Atât va fi lungimea buletinului de vot pentru circumscripţia naţională la alegerile parlamentare. Startul tipării va fi dat săptămâna viitoare. Până atunci, urmează să fie aprobat tirajul. 

În data de 24 februarie fiecare alegător va primi câte patru buletine de vot. Două - pentru referendumul consultativ cu cele două întrebări, şi două buletine de vot pentru alegerile parlamentare. Pe unul dintre buletine vor fi candidaţii pe circumscripţia naţională, iar pe celălalt - candidaţii din circumscripţia uninominală. Totodată, pentru a primi cele patru buletine de vot trebuie să prezentaţi un act de identitate cu fişa care va confirma adresa de domiciliu.

Buletinul pentru circumscripţia naţională va fi de culoare gri afumat.

"Pentru circumscripţia naţională va fi dat start tipării buletinelor de vot săptămâna viitoare, iar în circumscripţiile uninominale - la fel va fi dat start tipării buletinelor de vot şi va fi aprobat şi tirajul acestora după ce va stabilit numărul concurenţilor electorali", a menţionat Rodica Ciubotaru, vicepreşedintele CEC.

Buletinul de vot pentru circumscripțiile uninominale va avea lăţimea de 14 de centimetri, iar lungimea va fi stabilită în funcţie de numărul celor înscrişi. În total, 321 de candidaţi au fost acceptaţi, totuşi, numărul ar putea creşte, pentru că mai mulţi pretendenţi respinși au contestat decizia.

"Buletinul de vot pentru circumscripţiile electorale uninominale va fi tipărit pe hârtie opacă mată şi va fi de culoare violet. Fiecare buletin de vot va conţine două numere: în partea stângă va fi indicat numărul circumscripţiei electorale uninominale, iar în partea dreaptă va fi indicat numărul de ordine al secţiei de votare", a explicat vicepreşedintele CEC.

Pentru referendumul consultativ, buletinele au fost date deja la tipărit. Pe cel de culoarea galbenă pal, cetăţenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord ca numărul deputaților să fie redus de la 101 la 61, iar buletinul de culoare bej va conţine întrebarea dacă moldovenii susțin ideea ca parlamentarii care-i dezamăgesc să fie demiși.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu