15 biciclişti pornesc într-o aventură în scop nobil. Vor parcurge 700 de km în patru zile

Embed:

15 biciclişti curajoşi s-au aventurat într-o călătorie de patru zile până la Bucureşti. Startul cursei a fost dat în această dimineaţă la Chişinău, iar traseul măsoară aproximativ 700 de kilometri. Evenimentul este organizat de Hospices of Hope Moldova, instituţie care dezvoltă și consolidează serviciile de îngrijire paleativă pentru bolnavii incurabili din mediul rural din ţara noastră. 

Prin acest eveniment organizatorii intenţionează să colecteze 10.000 de euro.

"Ne-am propus să colectăm 10.000 de euro, toată lumea poate dona pe o platforma guvern24 pentru a susţine proiectul sau ne poate contacta şi se pot face şi donaţii offline. Fiecare participant şi-a propus să colecteze 500 de euro şi în acelaşi timp avem şi sponsorizări de la diverse companii comerciale", a declarat directorul Executiv Hospices of Hope Moldova, Raluca Muntean.

Bicicliştii spun că au acceptat provocarea, deoarece este un scop nobil.

Bicicliştii vor parcurge în fiecare zi câte 150 de kilometri. Ei spun că traseul nu este deloc uşor, având diverse forme de relief.

Prima oprire va fi în această seară la Iaşi. Ulterior, ei vor trece pe la Lacul Bicaz, Miercurea Ciuc şi Braşov.

"Traseul ăsta încă nu l-am mai făcut, pare a fi interesant, pare a fi cu multe provocări, cu munţi cu dealuri, dar şi cu văi şi cu locuri drepte aşa că o să fie interesant e divers. A fost strânsă anul trecut toată suma planificată", a declarat participantul Andrei Lutenco. 

Băieţilor li s-au alăturat şi două fete.

Participanţii sunt susţinuţi şi de Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova.

"Ei au făcut o muncă fantastică aici în Moldova, au făcut tot ce pot pentru ca bolnavii de cancer şi alte boli să nu moară în dureri şi asta este foarte important. Noi am mai susţinut multe evenimente similare", a spus ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Lucy Joyce. 

Bolnavii care au nevoie de ajutor vor fi identificaţi cu ajutorul medicilor de familie.

Cei 15 biciclişti se vor întoarce înapoi la Chişinău în data de 24 iunie. Ei promit să plaseze poze şi materiale video din călătorie pe reţelele de socializare pentru a promova evenimentul.

Acesta nu este primul eveniment de acest fel, anul trecut bicicliştii au participat la o cursă similară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu