145 de case pentru sinistraţii din Cotul Morii sunt gata pentru a fi date în exploatare

Embed:

(UPDATE 10.14) Vlad Filat: Consilierii urmează să administreze aceste 145 de case. Oameni trebuie să se alăture constructorilor ca să finalizăm casele. La sfârşitul acestei săptămâni trebuie să finalizăm lucrările ce vizează infrastructura drumurilor. Repartizarea caselor trebuie să aibă loc într-o atmosferă calmă. Trebuie să punem piatra de temelie a bisericii.

Mâine vom transmite actele de împroprietărire celor care au optat pentru case. Alocările pentru despăgubire au fost acordate. Prima mie de lei pentru hectar a fost acordată. Urmează să procurăm maşini pentru a circula periodic pentru ca oamenii să aibă acces la apă. Casele sunt date în exploatare cu sobă.

179 de case pentru sinistraţii din satele Cotul Morii şi Nemţeni din raionul Hânceşti sunt gata pentru a fi date în exploatare. Astfel, Guvernul transmite, astăzi, 145 de titluri de proprietate către Primăria din Cotul Morii şi 34 de titluri - autorităţilor locale din Nemţeni. La rândul lor, primarii acestor localităţi, le vor transmite, mâine, beneficiarilor.

Casele sunt în stadii diferite de finalizare diferit, iar primăriei din localitate îi revine misiunea de a le repartiza în mod echitabil.

Dintre cele 145 de case din Cotul Morii - 95 sunt cu două camere, 39 - cu trei şi 11 - cu patru camere. Alte 82 de case urmează a fi date în exploatare la 20 noiembrie.

La sfârşitul săptămânii, va fi dat în exploatare şi drumul central din satul Cotul Morii. O problemă rămâne a fi lipsa reţelei de aprovizionare cu apă. Premierul Vlad Filat a spus, însă, că, pentru început, vor fi cumpărate cisterne auto, care vor asugura localitatea cu apă. Filat a mai propus că la Cotul Morii să fie pusă temelia unei biserici.

Locuinţele au fost construite de 15 firme care, în luna septembrie, anul curent, au încheiat contracte cu Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale. În total, companiile urmează să finalizeze, până pe 5 decembrie, construcţia a 563 de case în satul Cotul Morii, 115 locuinţe - în satul Nemţeni şi 28 de case - în satul Obileni. Pe 2 noiembrie, au fost date în exploatare primele 20 de locuinţe pentru sinistraţii din satul Nemţeni.

loading...

Lasă un comentariu