14.02.2011, Chirtoacă promite: La vară ne scăldăm la Valea Morilor! 29.03.2012, primarul promite din nou: La vară ne scăldăm la Valea Morilor

Embed:

Peste 60 de milioane de lei ne-a costat până acum posibilitatea ca în viitor să facem plajă şi să ne plimbăm în jurul lacului "Valea Morilor" din Capitală. În prezent, muncitorii lucrează la pavaje şi la un gard de protecţie, care va înconjura lacul. Cât despre scăldat - primarul Dorin Chirtoacă ne promite din nou - la vară.

După ce de pe fundul lacului au fost evacuate 40 de tone de nămol, şi s-a dat din nou drumul la apă, muncitorii de la Primărie lucrează la ce-a de a două fază de reabilitare a zonei.

Până la sfârşitul anului urmează să fie pavată aleea din jurul lacului şi instalat un gard de protecţie cu o lungime de peste doi km. Până atunci, autorităţile promit că lacul se umple suficient de mult pentru a putea face plajă.

"Cum se face vremea bună, vă invit pe toţi la scăldat la Valea Morilor, inclusiv de pe plaja care se găseşte pe partea opusă", a spus primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Parcul va fi reabilitat complet cel mai probabil abia în 2013.

"Preconizăm ca până la finele anului să instalăm şi iluminatul decorativ. Totodată, pentru anul viitor pregătim proiectul de execuţie pentru celelalte tipuri de lucrări, adică de la peretele de sprijin în continuare, ceea ce include spaţiul verde, toate scările care se văd", a declarat şeful Direcţiei Construcţii Capitale, Roman Sofroni.

De cealaltă parte, locuitorii Capitalei încă mai speră că îşi vor putea petrece zilele toride de vară pe malul acestui lac.

"Poate până la toamnă vor da şi exploatare, vom vedea. În ceea ce priveşte sezonul cald când va fi vremea de scăldat, vom vedea", spun oamenii.

"Nu ştiu ce fac, dar fac frumuseţuri aici, e frumos. Aici e Moldexpo, vin ospeţi, trebui de arătat ceva", a opiniat un bărbat.

Până în prezent, pentru amenajarea lacului „Valea Morilor”, din bugetul municipal au fost alocate peste 87 de milioane de lei.

Amintim că în luna februarie a anului trecut, Edilul a făcut o promisiune asemănătoare. Primarul era convins că în vara anului 2011, locuitorii Capitalei vor putea face plajă pe malul lacul Valea Morilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu