14 persoane au murit, printre care șase ostatici, după o confruntare ca-n filme în Brazilia

Paisprezece persoane, printre care şase ostatici, au fost ucise vineri dimineaţă într-un schimb de focuri între poliţie şi un grup de bărbaţi care a încercat să arunce în aer ATM-urile de la două bănci dintr-un mic oraş din nord-estul Braziliei, scrie libertatea.ro.

20 de persoane înarmate au pătruns în cele două sedii, unde au luat mai mulţi ostatici, iar cele mai multe decese s-au produs când poliţia a deschis focul asupra jefuitorilor în apropierea sediilor băncilor de pe strada principală din Milagres, în statul Ceara, se precizează într-un un comunicat al biroului guvernatorului.

Tentativa de jaf a fost întreruptă de o unitate de poliţie care era în stare de alertă din cauza unei bande care comisese jafuri similare în acea arie. Zeci de poliţişti au înconjurat zona, iar după negocieri eşuate, hoţii au reuşit să fugă. A urmat o cursă nebună pe străzile oraşului, cu schimburi de focuri şi blocaje rutiere. 

Şase persoane care au fost luate ostatice pe o autostradă locală, pe care banda de jefuitori a blocat-o cu un camion cu remorcă. Cinci dintre ostaticii ucişi făceau parte din aceeaşi familie, printre ei aflându-se şi doi copii, de 13 şi 14 ani, potrivit Reuters.

Cinci dintre presupuşii membrii ai bandei de jefuitori au murit în timpul schimbului de focuri, care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, la puţin timp după ora locală 02.00, doi au murit în spital, în urma rănilor suferite, iar un al optulea a fost ucis după ce a fost urmărit de poliţie. De asemenea, trei suspecţi au fost arestaţi de poliţie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu