14 candidați s-au înregistrat în cursa pentru Palatul Cotroceni. Cine este favoritul

Embed:

14 candidați s-au înregistrat în cursa pentru Palatul Cotroceni. Principalul favorit, potrivit presei de peste Prut, este actualul președinte, Klaus Iohannis.

Înaintat de PNL, acesta a câștigat alegerile prezidențiale din 2014 în urma unui duel cu Victor Ponta.  De data asta, favorit să-i facă concurență în turul doi al scrutinului prezidențial este Dan Barna, candidatul alianței USR-PLUS. 

Și fostul premier al României Viorica Dăncilă speră să-l înfrângă pe Iohannis. Aceasta a fost înaintată din partea PSD și și-a construit campania, în mare parte, pe acuzații și atacuri la adresa actualului rezident de la Cotroceni.  Formațiunile ALDE și Pro România au decis să desemneze o candidatură comună la prezidențiale. Mircea Diaconu a fost preferat, deși liderul Pro România, Victor Ponta, a vrut inițial să candideze el. 

Partidul Mișcarea Populară, al fostului președinte Traian Băsescu, își pune speranțele în Theodor Paleologu,  în timp ce UDMR - în Kelemen Humor.  Ramona Ioana Bruynssels din partea Partidului Puterii Umaniste a rămas în memoria românilor după ce, la lansarea sa în campanie, a dat drumul mai multor porumbei albi, motivând acest gest prin faptul că semnifică o nouă șansă pentru țara sa. 

Iar fostul europarlamentar din partea PSD Cătălin Ivan a declarat că s-a înscris în campania electorală pentru a face cunoscut noului proiect politic din care face parte, Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională.  Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, tânăra ucisă cu bestialitate la Caracal, se prezintă drept un candidat antisistem, deși este păzit de o gardă de corp oferită de Ministerul de Interne. 

Viorel Cataramă, candidatul din partea Dreptei Liberale, a fost înregistrat în campanie pe ultima sută de metri, după ce anterior nu i-au fost validate aproape 100 de mii dintre semnăturile strânse.  Ultimii candidați înregistrați de Biroul Electoral Central sunt actorul și fostul ministru pentru românii de pretutindeni Bogdan Stanoevici,  omul de afaceri și candidat al Partidului Națiunea Română John Ion Banu,  fostul deputat PSD Ninel Peia și  Sebastian-Constantin Popescu, cunoscut în România drept candidatul cu declaraţia de avere complet goală. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu