130 de MII de țigarete fără acte de provenienţă, depistate de vameşi (FOTO)

Un lot de țigarete fără acte de proveniență și cu semne de falsificare a timbrelor de acciz au fost depistate de ofiţerii serviciului vamal. Lotul de marfă a fost estimat la suma de 180 mii de lei. Potrivit cercetărilor de specialitate, țigările erau transportate din regiunea transnistreană spre Chișinău în scopul comercializării ilicite.

Cazul a fost înregistrat pe traseul Sîngera - Chișinău, după ce echipele mobile au stopat pentru verificări un autovehicul de marca ‘‘BMW 520 D‘‘, despre care aveau suspiciuni că ar fi implicat în trafic ilicit de mărfuri.

În rezultatul controlului efectuat, angajații vamali au depistat, în portbagajul și în salonul automobilului, mai multe cutii de carton în care erau transportate 130.000 de țigarete, fără niciun act confirmativ.

Șoferul mijlocului de transport, un bărbat în vârstă de 40 de ani, este cercetat pentru tentativa de trafic ilicit cu produse din tutun în scopul eschivării de la achitarea plăților vamale și comercializării neautorizate.

Totodată, țigaretele au fost ridicate, iar cazul este transmis subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

loading...

Lasă un comentariu