130 de ani de la inaugurarea Turnului Eiffel. La Paris a fost organizat un show fabulos de lumini

Embed:

Spectacol incendiar de lumini la Paris, cu ocazia aniversării celor 130 de ani de la inaugurarea Turnului Eiffel. După ce s-a lăsat întunericul, celebra construcţie a arhitectului Gustave Eiffel, numită şi Doamna de Fier, a fost cuprinsă de un dans fabulos de lumini multicolore. Autorităţile au decis ca showul de 12 minute să fie proiectat şi în următoarele seri, de la ora 22:00 până la miezul nopţii. 

De ziua Turnului Eiffel, municipalitatea a invitat în jur de 1300 de copii din centrele speciale din Paris să savureze din tortul aniversar şi să descopere primul şi al doilea etaj al faimoasei structuri de oţel.

Turnul Eiffel a fost construit în decurs de doi ani, două luni şi cinci zile, din 18 mii de bucăţi de fier care cântăreau 730 de tone de către 300 de muncitori. Acesta urma să servească drept arc de intrare la Expoziția Universală, un târg mondial ce sărbătorea centenarul Revoluției franceze.

De la deschiderea lui, în 1889, structura emblematică de 320 de metri este vizitată anual de şapte milioane de vizitatori.

Lasă un comentariu