13 răniţi la Kiev în urma violenţelor din timpul tentativei de reţinere a lui Saakaşvili

Embed:

11 poliţişti şi doi civili au avut de suferit în urma violenţelor din Kiev în încercarea de a-l reţine pe fostul guvernator al oraşului ucrainean Odesa şi fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili. Azi dimineaţa, poliţia l-a căutat pe politician în corturile instalate în faţa Radei.

Acolo, protestatarii veniţi încă de ieri îşi întăresc baricadele.

Între timp, procurorii ucraineni l-au anunţat în căutare pe fostul guvernator.

Ieri, forţele de ordine au vrut să-l reţină pe politician, însă acesta a evadat cu ajutorul unui grup de susţinători, care, în mod abuziv, l-au scos din duba cu care urma să fie transportat la audieri. El este acuzat de tentativă de lovitură de stat.

Înainte de a fi încătuşat, Mihail Saakaşvili a ameninţat că se aruncă în gol de pe acoperişul clădirii în care locuieşte, în semn de protest faţă de perchezițiile efectuate în apartamentul său.

Potrivit procurorilor ucraineni, oligarhul Kurcenko a sponsorizat activitatea politică a lui Saakaşvili şi acţiunile de protest pe care le-a organizat.

Mai exact, i-ar fi dat peste 500 de mii de dolari pentru ca acesta să stopeze dosarele penale intentate pe numele lui Kurcenko şi Ianukovici, care se ascund în Rusia, dar şi pentru recuperarea proprietăţilor confiscate.

Fostul președinte al Georgiei și ex-guvernatorul regiunii Odesa este, în prezent, apatrid, după ce președintele Petro Poroșenko i-a retras cetățenia ucraineană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu