13 pompieri au devenit paramedici SMURD cu acte în regulă. Unde vor activa (VIDEO)

13 angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au devenit paramedici după ce la Cimișlia au susținut un examen de calificare.

Pompierii și salvatorii au fost instruiți de formatori IGSU pentru a interveni la acordarea primului ajutor calificat în caz de urgențe.

Noii specialiști au fost testați în probe individuale și de echipă, iar la final au primit certificate de absolvirea cursului inițial.

Pompierii şi-au demonstrat capacităţile de resuscitare, imobilizare, aplicarea gulerului cervical, acordarea ajutorului în cazuri de fracturi deschise, dar și intervenție în caz de asfixie.

Proaspăţii paramedici vor merge la Iași unde vor obține experiență practică, intervenind cu colegii români în situații de urgență.

La întoarcere din România aceștia vor fi încadrați în servicii SMURD la Cimișlia și Hâncești, care urmează să fie lansate începând cu anul 2018.

Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență a deschis primul serviciu SMURD în luna septembrie 2014, iar la moment acestea activează la Bălți și Cahul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu