13 percheziții într-un dosar de evaziune fiscală de milioane de lei, desfăşurate de PCCOCS

Embed:

13 percheziții într-un dosar de evaziune fiscală de milioane de lei au fost desfăşurate azi de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu Inspectoratul Național de Investigații. Au fost vizaţi cinci administratori de firme agricole din ţară. Procurorii au descins acasă la ei, precum şi în birourile lor.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, suspecţii au vândut fictiv cereale şi sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani în sumă de 10 milioane de lei.

În urma investigaţiilor, procurorii au stabilit că administratorii acestor firme perfectau documente false prin intermediul cărora procurau mărfuri de la o altă companie, iar achitarea se efectua prin transfer bancar. Ulterior, organizatorii schemei, membri a două grupări, ridicau banii de la bancă sub pretextul procurării cerealelor.

Mai mult, bărbaţii care încheiau acte false de achiziţie a mărfurilor transferau mijloacele băneşti beneficiarilor fără a achita comisionul de lichefiere. Iar într-un caz, anchetatorii au aflau că directorul unei companii a extras de pe conturile firmei peste şapte milioane lei prezentând la bancă un şir de acte în care figurau persoane decedate sau plecate din ţară.

Dacă vina le va fi dovedită, suspecţii riscă să ajungă după gratii pe un termen de până la şase ani sau amendă de la până la 267 de mii de lei, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de la 2 la 5 ani sau chiar lichidarea firmelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu