13 pasageri din autocarul morţii au ajuns acasă. Pe drum au fost însoţiţi de medici

Embed:

13 moldoveni, inclusiv doi copii, internaţi în spitalul din Brăila în urma accidentului din 19 august, au fost aduşi aseară la Chișinău. Pacienţii, dintre care şase se află în stare gravă, au fost transportaţi cu trei ambulanțe SMURD şi însoțiți de paramedicii Serviciului Situațiilor Excepționale.

În prezent, o singură persoană a mai rămas internată în spitalul din Brăila. Potrivit salvatorilor, transportul pacienţilor a decurs fără probleme majore.

"Pe parcursul transferului nu am avut careva probleme esențiale. Asistenții s-au descurcat. Pacienții au diferite traumatisme, începând de la fracturi de membre, de coaste și excoriații", a spus Arcadie Popa, reprezentant al Serviciul Situațiilor Excepționale. 

Cei doi copii şi alţi patru pacienţi au fost internaţi la Spitalul de Urgență din Capitală.

"Șase pacienți au fost spitalizați. Ceilalți pacienți care au avut nevoie doar numai de îngrijiri mici au fost lăsați să plece acasă", a spus directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu.

PUBLIKA.MD reaminteşte că miercuri dimineaţa, un autocar, care venea din Turcia, cu 36 de moldoveni la bord, s-a răsturnat în judeţul Brăila din România. Trei copii au murit pe loc, iar 27 de persoane au fost internate în spitalele din Galaţi şi Brăila. Datele preliminare ale anchetei arată că motivele producerii accidentul ar fi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.  Şoferul autocarului a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat penal pentru ucidere din culpă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu