13 migranţi din Africa şi-au găsit moartea în timp ce încercau să ajungă pe coastele spaniole

În total, 13 migranţi din Africa Subsahariană şi-au găsit moartea în timp ce încercau să ajungă pe coastele spaniole la bordul unor ambarcaţiuni improvizate, iar alţi 80 au fost salvaţi de paza de coastă, au anunţat luni autorităţile din Melilla, enclavă spaniolă din nord-estul Marocului, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Echipele de salvare în mare au venitul în ajutorul a două ambarcaţiuni care se îndreptau spre Peninsula Iberică, cu un total de 93 de persoane la bord, dintre care 13 au murit, din nefericire", a precizat delegaţia guvernamentală într-un comunicat.

Corpurile a nouă morţi, toţi bărbaţi, au fost scoase din apele mării. Crucea Roşie a încercat fără succes să reanimeze alte patru, potrivit aceleiaşi surse.

Ambarcaţiunile au fost recuperate "la circa 20 de mile de Melilla", a precizat comunicatul.

Cei 80 de migranţi salvaţi - 75 de bărbaţi şi cinci femei - au fost conduşi la Centrul de sejur temporar pentru migranţi (CETI) din Melilla.

Peste 47.000 de migranţi au ajuns în Spania pe cale maritimă de la începutul anului, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), şi 564 au murit sau au fost daţi dispăruţi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu