13 kilograme de marijuana în valoare de 500 DE MII de lei, depistată de oamenii legii

Embed:

Activitatea unui grup criminal organizat, specializat în creşterea, prelucrarea şi comercializarea ulterioară a drogurilor sub formă de marijuană, destructurată de ofițeri.

Investigațiile au demarat în luna septembrie 2019, fiind efectuate investigații complexe, drept urmare fiind documentată schema pusă la cale de către membrii grupului criminal.

Astfel, la data de 24 octombrie 2019, în urma efectuării măsurilor speciale de investigație pe teritoriul raionului Teleneşti, de către grupul de investigație au fost reținuți doi membri ai grupului criminal organizat, fiind efectuate percheziţii la domiciliile acestora.

În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate circa 5 kg de marijuana mărunțită și peste 8 kg uscată, neprelucrată, pregătită pentru comercializarea ulterioară. Valoarea drogurilor pe piaţa neagră constituie aproximativ 500 000 lei.

Suspecţii în vârstă de 53 și 55 de ani, fost reţinuţi  fiind aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi demonstrată vina, membrii grupului criminal organizat riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Lasă un comentariu