13 cetăţeni irakieni si sirieni, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din România

13 cetăţeni irakieni si sirieni, solicitanţi de azil în România, au fost prinși la granița cu Ungaria, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară. Migranții au fost observați în seara de Crăciun de echipajele Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, care desfășurau misiuni de supraveghere în zona de competenţă, potrivit Digi24.ro.

Cei 13 erau îmbarcați în trei mașini care se îndreptau spre fâșia de graniță.

"Poliţiştii de frontieră au procedat imediat la urmărirea maşinilor, acestea fiind oprite pe raza localităţii Tămăseu. In urma verificării autoturismelor s-a constatat că acestea erau conduse de trei cetăţeni români, iar în interior se aflau 13 persoane, 11 cetăţeni irakieni şi 2 sirieni, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani", a transmis, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea comisarul-şef Laura Bondar.

În urma verificărilor, s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera ca să ajungă în spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit o lucrare penală sub acuzaţia de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu