13 ani şi patru luni de închisoare. Ucigaşul care l-a împuşcat mortal pe fiul lui Anatol Țăranu ŞI-A AFLAT SENTINŢA

Embed:
13 ani şi patru luni de închisoare este pedeapsa primită de tânărul inculpat care l-a împuşcat mortal pe fiul analistului politic Anatol Țăranu. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Chişinău, cu sediul în sectorul Buiucani. De la şedinţă a lipsit atât învinuitul, cât şi avocatul acestuia.

Instanţa a mai decis că învinuitul trebuie să achite prejudicii morale în valoare de peste șase milioane de lei şi să predea armele pe care le deţine acasă. Întrucât și-a recunoscut integral vina, el a a avut parte de o procedură simplificată, fiind scutit şi de termenul maxim de pedeapsă, de 20 de ani.

"Sentinţa o consider legală. Noi am solicitat pedeapsa 13 ani şi patru luni conform prevederilor. Instanţa a susţinut, i-a aplicat pedeapsa de 13 ani şi patru luni de închisoare. Văd că şi şi acţiunile civile au fost admise", a declarat Sergiu Zamă, procuror.

Tatăl victimei spune că nici până astăzi nu cunoaşte motivul pentru care fiul său a fost omorât.

"Îmi dă dreptul să bănuiesc că defapt la mijloc au fost nu acele materii, sau mai bine zis nu încercarea inculpatului de a explica că el nu îşi dă seama despre ce este vorba. S-a întâmplat un lucru care este caracteristic acestui spaţiu între Prut şi Nistru de 200 de ani. Ei continuă să ucidă", a menţionat Anatol Ţăranu, tatăl victimei.

Crima a avut loc acum aproape patru luni în apartamentul ucigașului. Cei doi ar fi băut alcool, iar apoi s-au luat la ceartă. Inculpatul a tras de trei ori în direcția victimei dintr-o armă pe care o deținea legal. Sentința este cu drept de atac în decurs de 15 zile.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu