122 de infracţiuni, descoperite de la începutul anului datorită implicării vecinilor

122 de infracţiuni au fost descoperite de la începutul anului datorită implicării liderilor și membrilor sectoarelor supravegheate de vecini.

Unul din cele mai recente cazuri a avut loc în localitatea Rediul Mare din raionul Dondușeni. Datorită responsabilității și atitudinii conștiincioase ale unui lider de sector supravegheat de vecini care a apelat la timp la ofițerul de sector, a fost posibil descoperirea unui furt de bicicletă și restituirea acesteia proprietarului.

De asemenea, poliția a constat că persoana care a sustras bicicleta figura în acel moment în calitate de bănuit pentru comiterea altor furturi de bunuri din raionul dat.

Programul Sector supravegheat de vecini a fost implementat pentru prima dată în Republica Moldova în 2013. Astăzi, în toată țara sunt peste 3.000 de sectoare supravegheate de vecinătate din care fac parte aproape 32.000 cetățeni.

Doar de la începutul lunii septembrie 2018 în localitățile din țară au fost constituite 22 de sectoare de vecinătate, care includ în total peste 242 de membri și lideri de sectoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu