12.000 de ţigări şi un lot de haine nedeclarate, confiscate de vameşii de la aeroport

Embed:

Vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au confiscat 12.000 de țigarete nedeclarate, care urmau a fi comercializate ilegal în spațiul comunitar. Reținerea a avut ieri, 26 octombrie, în cadrul efectuării controlului bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Londra.

În rezultatul scanării, vameși, împreună cu polițiștii de frontieră, au depistat în bagajul de cală al unui pasager, cu dublă cetăţenie, a R.Moldova și României, 12 000 de țigarete nedeclarate, mărcile "Marlboro" și "Kent", cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Conform procedurii, produsele de tutungerie au fost ridicate în vederea confiscării și transmise Secției Contracararea Fraudelor Vamale din cadrul Biroului Vamal Chișinău.

Câteva ore mai târziu, vameșii au descoperit 71 de articole vestimentare nedeclarate, ascunse în gențile personale ale unei cetățene a Republicii Moldova, în vârstă de 31 de ani, sosită din Istanbul.

Conform procedurii, bunurile au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienții riscă amenzi în sumă de 3.000 de lei fiecare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu