12 semne că eşti dependent de Internet

Unor oameni le este greu să controleze timpul pe care îl pierd online până la punctul în care interferează cu viaţa lor zilnică. Internetul joacă un rol important în viaţa modernă, însă beneficiile sale ascund şi o parte întunecată. Unele persoane ajung dependente de Internet, socializând prin chat şi reţele de profil în loc să se întâlnească cu alti oameni faţă în faţă, relatează SfatulPărinţilor.ro.

Vrei să ştii adevărul despre tine? Iată semnele care arată dacă eşti dependent de Internet.

1. Devii euforic în timp ce eşti pe net

Dacă navigatul pe site-urile favorite te umple de fericire mai mult decât orice, atunci atenţie. Este primul semn că abuzezi de net.

2. Petreci din ce în ce mai mult timp online

Navighezi pe net chiar mai mult decât ai făcut-o ieri? Ar putea fi un semn care anunţă tendinţele de dependenţă.
 
3. Nu poţi să-ţi controlezi comportamentul

Dacă observi că te controlezi din ce în ce mai greu, mult mai greu decât o făceai în trecut, ar trebui să analizezi cu atenţie şi să descoperi cauza acestui comportament.
 
4. Îţi neglijezi familia şi prietenii

Dacă acorzi din ce în ce mai puţină atenţie membrilor familiei şi prietenilor în defavoarea Internetului, atunci atenţie. Acesta este un alt semn rău.
 
5. Renunţi la toate celelalte activităţi

Un semn comun al celor dependenţi de Internet este că îşi pierd interesul pentru alte activităţi. Dacă observi că faci asta, fii foarte atent.

6. Minţi în legătură cu utilizarea Internetului

Dacă ai minţit în legătură cu cât de multe ori ai intrat pe youtube sau de câte ori te-ai jucat, mai bine fii cinstit cu tine însuţi şi recunoaşte că ai o problemă.

Vezi celelalte semne pe SfatulPărinţilor.ro.

 

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu