12 oameni s-au infectat cu salmonelă la un parastas! "Bucatele au fost pregătite în condiții insalubre"

Embed:

Şase din cei 12 oameni care au ajuns la spital după ce au participat la o masă de pomenire în satul Negureni, raionul Telenești, s-au infectat cu salmonela. Așa arată rezultatele finale ale expertizei medicale. 

Potrivit medicului-șef al Centrului de Sănătate Publică Teleneşti, bucatele au fost pregătite în condiții insalubre.

"Rezultatele de laborator arată că la 6 bolnavi s-a depistat salmonela și la trei contact. Bucatele au fost preparate în condiții de casă, nerespectându-se igiena personală, personalul care a preparat bucatele nu cunosc tehnologia de preparare a bucatelor, condițiile de igienă", a declarat medicul șef al Centrului de Sănătate Publică Telenești, Eugen Manoli.

Oamenii spun că li s-a făcut rău în scurt timp după ce au mâncat bucatele de la parastas:

"Am fost la o înmormântare la un prieten și după mâncare mi-a stat rău. Mă durea tare capul, m-a dat în friguri. Eu am mâncat numai cărniţă și ciuperci și puțin pește".

Medicii spun că starea celor 12 pacienți care rămân internaţi în spitalul din oraşul Teleneşti este stabilă.

"Aveau febră, dureri de burtă, și diaree. Cazuri grave nu avem, gravitate medie ușoară. relativ satisfăcătoare starea. Tratament antibacterian de rehidratare a fost în primele zile. La a cincea zi se externează cu însănătoșirea clinică și peste o zi, două o să revină cu examinarea repetată", a spus medicul Svetlana Taran.

La masa de pomenire, care a avut loc în data de 9 august, în incinta liceului din Negureni, au participat aproximativ 100 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu