12 morţi şi peste 50 de răniţi în confruntările din estul Libiei

Cel puţin 12 oameni au murit şi peste 50 au fost răniţi în confruntările dintre susţinătorii şi opozanţii liderului libian în localitatea Ben Jawad, în estul ţării. În acelaşi timp, Muammar Gaddafi declară că Libia este partener important pentru Occident, în lupta cu Al-Qaeda şi migraţia ilegală.

Într-un interviu pentru France 24, liderul libian Muammar Gaddafi s-a arătat încrezut în forţele sale şi a declarat că ţara sa joacă un rol important în menţinerea securităţii în regiune. De asemenea, Gaddafi a menţionat că numărul morţilor nu este mai mare de 200.

Secretarul general al NATO a declarat că atacurile împotriva civililor în Libia pot fi considerate crime împotriva umanităţii.

Susţinătorii lui Gaddafi declară că au preluat controlul asupra a 3 oraşe libiene, Ras Lanuf, Misrata şi Tobruk, care erau în mâinile insurgenţilor. Rebelii neagă, însă, afirmaţiile. Ziarul arab Asharq al Awsat, citat de site-ul italian Virgilio Notizie, scrie că Muammar Gaddafi a recrutat mercenari din România, Serbia, Ucraina şi Siria pentru a lupta împotriva manifestanţilor antiguvernamentali.

Între timp, mii de oameni continuă să părăsească Libia. Potrivit ONU, de la începutul violenţelor, la mijlocul lunii februarie, aproape 200 de mii de oameni, în mare parte muncitori imigranţi, au părăsit această ţară.

Lasă un comentariu