12 cazuri noi de RABIE, depistate de ANSA, în ultimele 2 săptămâni. În ce localităţi au fost descoperite

Embed:

12 noi cazuri de rabie au fost depistate în ultimele 2 săptămâni de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor în 8 raioane, atât la animale sălbatice, cât şi cele domestice. 

"Potrivit veterinarilor, şase vaci infectate au fost depistate în raioanele Ungheni, Ştefan Vodă, Cantemir şi Nisporeni. Iar la Ungheni şi Cantemir analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului la două vulpi. Specialiștii au mai depistat câte un caz în Telenești, Slobozia, Grigoriopol și Camenca. În comparaţie cu luna septembrie, numărul animalelor infectate este aproape dublu. Rabia sau turbarea este o boală infecţioasă virală a mamiferelor, care afectează sistemul nervos central. Maladia se transmite prin contactul direct cu saliva animalelor infectate, prin mușcături sau zgârieturi", Augustina Badica, reporter.

"S-a deschis sezonul de vânătoare şi vânătorii au accesul, dar uitându-se la bovinele care au dat reacţie pozitivă este păscutul sau pășunatul bovinelor în preajma pădurilor şi fâşiilor forestiere, unde au contact cu fauna sălbatică", a spus Vitalie Carauş, şef direcţie supraveghere sanitar-veterinară ANSA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu