112, AGLOMERAT CU APELURI FALSE. Cei mai mulţi autori de sunete abuzive sunt copiii

Embed:

Mai bine de 65 la sută dintre apelurile la 112, primite în două luni, au fost false, provocatoare sau care nu erau urgenţe. Cei mai mulţi autori de sunete abuzive sunt copii, care obişnuiesc astfel să se amuze. Pentru a-i face pe cei mici să conştientizeze pericolul din spatele glumelor, câţiva elevi din Capitală au fost invitaţi la centrul 112, în cadrul Zilei Ușilor Deschise.

"Marea majoritate a apelurilor false sunt din partea copiilor. Vrem să le explicăm că în tip ce ei se joacă cineva are mare nevoie de ajutor", a declarat Victoria Mitrofan, operator 1.

Micii vizitatori spun că au înțeles când trebuie să sune la 112.

"Trebuie să sunăm la 112 când este o urgență mare."

"Eu am învățat nou că nu trebuie să apelăm la apeluri false."

"Sa nu facem glume, pentru că doamna sau domnul de la serviciul acesta, 112, iși pierde timpul."

La celalalt capăt al firului, situaţiile haiose nu sunt o raritate, spun operatorii.

"De exemplu, sună cetățeni care se simt singuratici și ne roagă să-i felicităm cu ziua lor de naștere. Sună copii care găsesc câte o pasăre, de exemplu o cioară care era căzută jos și solicită intervenția pompierilor pentru a o duce la veterinar", a spus Aliona Morogai, operator 112.

Serviciul unic pentru apelurile de urgență a fost lansat în Moldova în 29 martie. Numerele 901, 902 și 903 rămân funcționale în paralel până la sfârșitul lunii iunie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu