11 pinguini au fost omorâţi de vulpile sălbatice într-o grădină zoologică din Londra

11 pinguini sud-africani din gădina zoologică din Regent's Park, de la Londra, au fost omorâţi de vulpile sălbatice. Animalele au invadat capitala britanică acum câţiva ani, relatează The Daily Telegraph, iar primele lor incursiuni la Zoo datează din 2007.

Pe parcursul anului trecut, vulpile sălbatice au ucis şi un flamingo, doi Mara sud-americani, care sunt nişte rozătoare mai mari, asemănătoare unor canguri, dar şi câţiva pui. Potrivit ultimului raport, vulpile sălbatice au pătruns noaptea prin gardul deteriorat, care separă bazinul pinguinilor de restul parcului.

O inspecţie organizată de Consiliul de Westminster în această menajerie, care are deja 182 de ani, a scos la iveală şi alte deficienţe. S-a constatat că gardul după care stăteau tigrii nu era deloc sigur, iar animalele ar fi putut cu uşurinţă evada. La fel, a fost înregistrat un caz de evadare a şerpilor. Potrivit The Daily Telegraph, londonezii sunt foarte îngrijoraţi, mai ales după ce anul trecut două fetiţe mici au fost atacate de o vulpe, care a pătruns într-o casă. Mulţi dintre oameni îşi doresc ca aceste animale să fie vânate. Cele mai recente date arată că 14 la sută din vulpile din Marea Britanie trăiesc în oraşe.

Lasă un comentariu