103 studenți de la UTM, plasați în carantină, în cămin

Embed:

Căminul nr.1 al Universităţii Tehnice din Moldova se afla în carantină, după ce un student a fost diagnosticat cu COVID-19. De ieri, în faţa instituţiei stă non-stop un echipaj al poliţiei, care nu permite nimănui să intre sau să iasă din clădire. În interior se află 103 persoane, studenţi şi personalul căminului.

Potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, Viorel Bostan, persoana bolnavă a părăsit căminul în data de 12 martie și a plecat în localitatea sa de baștină. Îmbolnăvirea cu Covid-19 i-a fost confirmată ieri.

De asemenea, Bostan susţine că regimul de carantină este valabil până în data de 26 martie, iar în acest răstimp studenții primesc zilnic mâncare din partea universității și fac lecţiile online. Până acum, nici unul dintre ei nu a acuzat simptome specifice coronavirusului.

De dimineaţă, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit despre situaţia la zi privind cazurile de COVID-19 în ţara noastră, însă nu a spus nimic despre situaţia de la căminul nr.1 a UTM.

Vom încerca să aflăm detalii de la Ministerul Sănătăţii. 

loading...

Lasă un comentariu