101 de femei din Moldova vor primi granturi nerambursabile pentru a porni şi dezvolta afaceri

Embed:

101 femei vor primi granturi nerambursabile pentru a porni şi dezvolta un business. Banii sunt oferiţi în cadrul programului guvernamental "Femei în afaceri", implementat de ODIMM.

Peste 60 la sută dintre proiectele aprobate pentru finanţare sunt în domeniul industriei prelucrătoare. Aproape 30 la sută sunt proiecte de prestare a diferitor servicii, iar opt procente dintre antreprenoare se gândesc să investească în agricultură, apicultură şi zootehnie.

Majoritatea femeilor selectate sunt din centrul ţării, mai exact din Chişinău, Anenii Noi, Ialoveni şi Orhei. 15 procente dintre beneficiare vor dezvolta afaceri la nord şi alte 14 în sudul ţării. Suma maximă pe care o poate primi o femeie pentru businessul său este de 165 de mii de lei.

Se estimează că afacerile lor vor aduce investiţii în economie de peste 20 de milioane de lei şi vor fi create aproape 400 de locuri de muncă.

Programul-pilot are o durată de implementare de 3 ani şi este finanțat din bugetul de stat și suplimentat din fonduri europene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu