100 de locuri de muncă noi. O companie franceză vrea să deschidă în Moldova o fabrică de producție

Embed:

Compania franceză "Diam International" intenţionează să deschidă în Moldova o fabrică de producere a elementelor de design publicitar pentru magazine. Anunţul a fost făcută chiar de directorul general al grupului, Benjamin Bullmer, la o întâlnire cu vicepremierul Octavian Calmîc.

Potrivit omului de afaceri, Moldova este ţara cu cele mai atractive oportunităţi de investiţii din regiune, care ulterior pot fi dezvoltate. 

Peste 100 de muncitori vor fi instruiţi la una din fabricile companiei de pe teritoriul Turciei.  Vicepremierul Octavian Calmîc a salutat iniţiativa grupului şi spune că Guvernul de la Chişinău a implementat mai multe strategii pentru a atrage investiţiile străine.

Astfel, a fost redus numărul de instituţii de control şi de acte permisive, dar şi au fost stabilite mai multe facilităţi vamale şi fiscale pentru cei care vor să facă investiţii pe teritoriul Moldovei. "Diam International" are 25 de locații de producere în 21 de state ale lumii, unde activează peste două mii de angajați.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu