10 tineri din Republica Moldova îşi vor face gratuit studiile universitare în Germania

Embed:

10 tineri din Republica Moldova îşi vor face gratuit studiile universitare în Germania. Ei au fost selectaţi după ce au trecut cu brio o serie de probe în cadrul unui concurs internaţional de schimb academic.

Bursele de studii au fost oferite de ambasadorul Germaniei la Chişinău, Julia Monar. Alina Lozan şi-a ales deja o universitate din Göttingen.

"Consider o idee minunată să studiezi peste hotare şi să te întorci înapoi în ţară. Cred că Moldova are nevoie de specialişti", a spus câştigătoarea unei burse de licenţă în Germania, Alina Lozan. 

Iar Victor Corman a fost admis la o universitate din Berlin.

"Competiţia a fost foarte strânsă adică mulţi elevi au plecat şi sunt foarte fericit şi recunoscător să câştig bursa", a spus Victor Corman, câştigătorul unei burse în Germania. 

"Serviciul german de schimb academic DAAD oferă în fiecare an burse pentru studenţi, chiar şi pentru elevi care au studiat în şcoli care au studiat mai profund limba germană, dar şi pentru profesori universitari", a spus reprezentantul Programului DAAD în Moldova, Josef Sallanz.

În cadrul evenimentului organizat la Chişinău au fost premiaţi şi cei mai buni trei profesori de limbă germană din Moldova.

"Este o mare onoare pentru noi, ne stimulează să promovăm limba germană în rândul elevilor din Moldova", a spus profesoara de limbă germană, Irina Zaharova. 

"Cred că limba germană şi cultura germană şi învăţământul limbii germane este o bază bună pentru stabilirea relaţiilor dintre Moldova şi Germania", a spus ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar. 

Câştigătorii serviciului de schimb academic vor primi burse de până la 1.000 de euro lunar.

În Republica Moldova, în jur de opt mii de elevi şi studenţi, din 130 de şcoli şi şapte universităţi învaţă limba germană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu