10 ţări s-au calificat în marea finală a Eurovision. Cine este marea favorită pentru trofeu

Embed:

Emoţii pe scena concursului Eurovision de la Lisabona, unde a avut loc prima semifinală. Reprezentanţii a 19 ţări au evoluat într-un spectacol grandios, în aplauzele spectatorilor şi urmărit live de milioane de oameni din întreaga Europă. Doar 10 dintre ei au trecut mai departe.

Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda și Cipru s-au calificat în finală. Verdictul a fost dat în urma unei combinaţii de voturi din partea juriilor naţionale şi a publicului.

Reprezentanta Ciprului, Eleni Foureira, este favorita caselor de pariuri pentru câştigarea ediţiei de anul acesta.

Pe lângă statele calificate din semifinale, în finală sunt incluşi automat reprezentanţii celor 5 ţări fondatoare ale concursului Eurovision: Marea Britanie, Germania, Italia, Spania şi Franţa. Se califică automat şi ţara gazdă a evenimentului: anul acesta, Portugalia.

Moldova, alături de alte 17 ţări, printre care şi România, va concura în cea de a doua semifinală, care va avea loc joi. Doar 10 dintre ele se vor califica în finala, alături de celelalte zece din prima semifinală şi de ţările calificate automat. Marea finală va avea loc sâmbătă.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu