10 minunăţii ale Greciei, pe care să nu le treci cu vederea dacă pleci în vacanţă

Vrei să mergi în vacanţă în Grecia? Iată care sunt cele mai bune locuri de vizitat și ce trebuie neapărat să mănânci când ajungi acolo.
 
1. Plimbare în jurul Muntelui Pelion
 
Makrinitsa se află pe Muntele Pelion, în orașul Volos, din centrul Greciei, și este unul dintre cele mai frumos renovate sate, cu arhitectură tradițională și privliști de excepție. Chiar și în cele mai călduroase zile temperatura este mai suportabilă aici decât în multe alte orașe europene. Te poți plimba pe una dintre multiplele poteci și străzi pietruite care duc dintr-un sat în altul și care îți oferă priveliști către orașul Volos și peisajele sale naturale.
 
2. O vizită pe Insula Zakynthos
 
Insula Zakynthos din Marea Ionică este locul în care și-au găsit odihna mai multe epave din toată lumea, iar de pe Plaja Navagio, unde se poate ajunge doar cu barca, mulți turiști aleg să facă un tur al întregii insule. Aceleași bărci care duc turiștii pe Plaja Navagio îi pot duce și la Peșterile Albastre, iar cele mai mici dintre el chiar vor intra în peșterile mai mari, oferind astfel posibilitatea turiștilor să facă poze unice. Pentru cei care iubesc sporturile extreme, există și posibilitatea de a face sărituri cu coarda elastică de pe cel mai înalt vârf aflat pe Plaja Navagio. Oameni din toată lumea vizitează insula doar pentru această senzație unică.
 
3. Apus pe insula Santorini
 
Apusurile pe Santorini, mai ales în zona Oia, se numără printre cele mai spectaculoase din lume, iar oamenii călătoresc până în această zonă doar ca să se căsătorească la apus. Arhitectura tradițională iese aici în evidență prin casele albe cu acoperișuri albastre, care oferă insulei o identitate aparte, iar pentru iubitorii vieții de noapte, Oia oferă un spectacol de lumini de ținut minte, într-o atmosferă magică.
 
4. Vizita pe insula Lesbos
 
Mythimna de pe insula Lesbos este un așezământ uimitor, cu multe taverne și cafenele unde turiștii pot savura mâncarea tradițională grecească în timp ce admiră peisajele. 
 
5. Spinalonga, insula care era folosită pe post de colonie de leproși
 
Insula Spinalonga este localizată lângă Creta și între anii 1903-1957 a fost colonie de leproși. Astăzi, insula este nelocuită și este folosită doar în scop turistic, pentru cei care vor să-i viziteze micile plaje. În anul 2005 aceasta a obținut din partea autoarei Victoria Hislop titlul de „The Island” (Insula).
 
6. Fructe de mare și ouzo în port
 
Cele mai multe tavere atârnă caracatițe la intrare pentru a le usca și ca să arate că acolo se gătesc fructe de mare proaspete. Ouzo, cunoscut printre localnici și ca tsipouro, este servit peste tot cu mici porții de mâncare, denumite meze, compuse în mare parte din fructe de mare, măsline și alte legume proaspete. 
 
7. Vizită la Băile Thermale Pozar și Neda
 
Băile Thermale se află în mijlocul unei păduri și oferă posibilitatea îmbăierii în lagune înconjurate de un peisaj magic. Se presupune că apele din această zonă sunt incredibil de benefice pentru sănătate. În plus, cascada de pe râul Neda din Kyparissia este una dintre cele mai frumoase din Grecia, iar în jur se află multe locuri unde se poate face escaladă.
 
8. Încearcă souvlaki și alte preparate tradiționale
 
Cea mai bună alegere când vine vorba despre fast-food grecesc este un souvlaki în pită cu sos tzatziki sau o frigăruie de souvlaki, alături de roșii, ceapă, muștar și ketchup. De asemenea, trebuie să încerci și mouzaka, roșii umplute și spetzofai, unele dintre cele mai delicioase preparate din zonă. 
 
9. Festivalurile locale
 
În timpul verii au loc mii de festivaluri în toată Grecia, pe care localnicii le numesc panigiri și includ muzică live acompaniată de dansuri tradiționale, mult vin, bere locală și grătare. Fiecare grup de dansatori participanți poartă propriul costum, cu imprimeuri speciale din zona de proveniență, iar printre cărnurile servite se numără kokoretsi, kontosouvli și alte bucăți puse pe frigărui.
 
10. Cafea grecească și frappe
 
Faimoasa cafea grecească își are originea în Orientul Mijlociu, a trecut prin Turcia și este preparată folosind oale de aluminiu, care să păstreze gustul puternic, iar un frappe este o băutură pe bază de cafea cu multă gheață și lapte. Foarte mulți greci beau câte 2-3 frappeuri pe zi, ceea ce poate dăuna la stomac cuiva care nu este obișnuit, potrivit feminis.ro.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu