10 lucruri pe care dermatologul tău ar vrea să le ştii foarte bine

Având în vedere că îngrijirea pielii este un lucru atât de important pentru majoritatea dintre noi, dermatologii ne dau cele mai utile sfaturi în legătură cu acest aspect.

Iată cele mai importante lucruri despre piele pe care dermatologii își doresc ca tu să le cunoști foarte bine:

Deși poate părea un pas mai puțin important, dermatologii susțin că aplicarea cremei cu factor de protecție solară se numără printre cele mai necesare etape. 90% din semnele de îmbătrânire a pielii apar din cauza razelor ultraviolete. Așa că asigură-te că incluzi factorul de protecție în rutina ta zilnică de îngrijire.


Fii răbdătoare cu rezultatele produselor

Regenerarea celulelor pielii se produce în aproximativ șase săptămâni. Atunci când încerci un produs nou, creat să rezolve probleme de pigmentare sau liniile fine, ar trebui să știi că o să dureze cel puțin șase săptămâni pentru a avea impact. Așa că ai răbdare!


Hidratează pielea în profunzime

Un studiu recent a arătat că 55% dintre persoanele chestionate au evitat să folosească o cremă hidratantă de teamă să nu se confrunte cu o erupție a pielii. Multe produse anti-îmbătrânire au astfel de efecte pentru cei care se confruntă cu un ten acneic, deoarece conțin ingrediente precum uleiuri esențiale, deci ar trebui să cauți brand-urile care au produse non-comedogenice.


Pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire specială

Renunță la ingredientele care dăunează țesutului, precum alcool sau parfum. De asemenea, ai mai multă grijă de piele iarna, când vremea este o adevărată provocare pentru bariera naturală a pielii. Acest lucru este foarte important dacă ai pielea sensibilă sau vrei să scapi de roșeață.

Faci constant o pasiune pentru noile produse și cosmetice apărute? Ei bine, ar trebui să fii conștientă că nu orice formulă se potrivește cu tipul tău de piele. Dermatologii susțin că tot mai multe femei sunt preocupate de îngrijirea pielii, ceea ce este un lucru foarte bun, însă nu în măsura în care orice produs apărut trebuie neapărat încercat.


Urmăreşte influencerii potriviţi

Este atât de simplu să fii captivată de social media și convinsă de eficiența unor produse, însă nu toate recomandările sunt bune pentru tine. Fiecare persoană care se ocupă cu promovarea unor astfel de produse are un tip diferit de piele, deci ține minte că o cremă, de exemplu, care pentru ele este eficientă, ție ar putea să nu-ți ofere rezultatele dorite.


Investeşte în produse de calitate

Dermatologii încurajează persoanele să investească în produse de îngrijire calitative, și esențiale, cum ar fi protecție solară. Un produs de calitate care dă rezultate trebuie să aibă prioritate.


Fii raţională atuni când încerci să rezolvi problemele pielii

Dacă te confrunți cu acneea deși ești adult, experții recomandă crearea unei rutine logice, structurate, bazată pe retinol pe timpul nopții și un agent anti-inflamator, precum acid salicilic, pentru zi.

Cicatricile afectează 20% dintre persoanele care se confruntă cu tenul acneic. Dacă problema ajunge să te incomodeze atât de tare încât preferi să eviți evenimentele sociale, ar trebui să apelezi la ajutorul unui specialist. Se pare că 90% dintre persoanele care cer ajutor văd schimbări semnificative după trei luni.


Respectă rutina zilnică de îngrijire

Experții recomandă respectarea cu strictețe a rutinei zilnice de îngrijire. Folosește o cantitate consistentă de produs, aplicată într-un mod consistent, pentru o perioadă consistentă de timp.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu